ترفندها

دلایل حساسیت به طلا؟ روش های جلوگیری از حساسیب طلا

یکی از واکنش‌­های سیستم ایمنی بدن در تماس پوست، تماس با طلا و بروز واکنش‌­های آلرژیک است. طلا به طور معمول با برخی دیگر از آلیاژها ترکیب می­شود. این آلیاژها ممکن است برای برخی افراد، واکنش‌­های پوستی را به همراه داشته و حساسیت به طلا را منجر شود. در این شرایط، برای بررسی علت دقیق نیاز است تا فرد به پزشک مراجعه نماید. تجویز پزشکان برای این افراد، اجرای تست آلرژی است تا مشخص شود که علت حساسیت به طلا چیست.

آیا طلا حساسیت‌زا است؟

به طور کلی، طلا در رده مواد غیر حساسیت زا به شمار می­رود. اکثر افراد در برخورد پوست با این ماده، هیچ واکنش پوستی را تجربه نخواهند کرد. اما برخی دیگر ممکن است علائمی را بروز دهند. علت این امر، حساسیت به یکی از آلیاژ­های موجود در این ماده خواهد بود.

همچنین در نمونه‌­های تقلبی طلا نیز ممکن است این واکنش­‌ها نشان داده شود. طلا غیر اصل برای بسیاری از افراد حساسیت‌زا خواهد بود. به منظور جلوگیری از خرید طلا فیک، می­توانید به مقاله روش تشخیص طلا اصل از بدل نیز مراجعه کنید.

عوامل حساسیت به طلا

آلرژی در اثر برخورد پوست با یکی از این مواد خواهد بود:

  • نیکل: رایج­ترین علت حساسیت به طلا، حضور نیکل در ساخت طلا است.
  • مس، نقره و کروم: از دیگر آلیاژ­های حساسیت زا هستند.
  • سولفات طلا: این ماده نه تنها در ساخت جواهرات، بلکه در برخی مواد آرایشی بهداشتی نیز به کار رفته و علائم آلرژیک را موجب خواهد شد.
  • اکسیداسیون طلا: گاهاً ممکن است طلاهای اکسید شده و تغییر رنگ داده شده نیز به نوبه خود منجر به حساسیت شوند. در این شرایط، پاک‌سازی و پردازش طلا ممکن است به رفع نشانه­‌های حساسیت کمک کند.

و بسیاری دلایل دیگر. همانطور که پیش­تر نیز گفته شد، با توجه به وسعت دلایل حساسیت به طلا، حتما باید فرد به پزشک مراجعه نموده و علت را بررسی نماید.

علائم حساسیت به طلا

حساسیت به طلا ممکن است از فردی تا فرد دیگر، شدت متفاوتی داشته و با علائم گوناگونی بروز پیدا کند. برخی افراد نشانه های ضعیف­‌تری از آلرژی را تجربه خواهند کرد؛ ولی برخی دیگر است ممکن است نشانه­‌های شدیدتری را مشاهده کنند.

همچنین ممکن است عوارض صرفاً به صورت عارضه­‌های پوستی بوده؛ و یا وارد حیطه سیستمیک بدن بشود.

به طور کلی، علائمی که ممکن است در حساسیت به طلا بروز داده شود، شامل موارد زیر خواهد بود:

  • قرمز شدن پوست و التهاب
  • خارش و سوزش پوست
  • تحریک بافت پوست نسبت به لمس، دما، مایعات، نور و …

حساسیت سیستمیک در وضعیت بدن شامل:

  • سر درد
  • افت فشار خون
  • تهوع
  • استفراغ
  • و … خواهد بود.

درمان حساسیت به طلا

درمان حساسیت به طلا به شدت واکنش بدن و نوع آن بستگی دارد. برای حساسیت­‌های خفیف، راهکارهای ساده­ای از جمله قطع تماس پوست با طلا و یا استفاده از جواهراتی با عیار بالاتر و فاقد آلیاژ­های حساسیت زا می­تواند پاسخگو باشد.

به منظور انجام درمان خانگی حساسیت به طلا، می­توان از آنتی هیستامین ساده استفاده کرد. همچنین در شرایطی که حساسیت در حد خفیف تا متوسط باشد، استفاده از کمپرس یخ در محل دچار عارضه یا ژل آلوئه ورا نقشی موثر خواهد داشت.

اما در صورت تداوم عارضه و تشدید آن، نیاز است به پزشک مراجعه نموده تا در صورت لزوم، برخی داروهای استروئیدی یا آنتی آلرژیک تجویز نموده؛ یا پماد و کرم‌­های ضد التهابی معرفی نماید.

راهکار­هایی به منظور جلوگیری از حساسیت به طلا

مهم­ترین اقدام در این زمینه، استفاده از جواهراتی با آلیاژهای مناسب است. در این شرایط، ابتدا فرد باید عامل حساسیت زا را دریافته و از طلاهایی استفاده کند که فاقد این آلیاژ باشد. همچنین طلاهایی با عیار 22 یا 18 معمولا حاوی کمترین میزان آلیاژ بوده و برای این افراد گزینه­‌ای مناسب‌­تر خواهد بود. گلد اکسیر به منظور رضایت مشتریان، طلاهایی با انواع عیارها و آلیاژها را برای مشتریان فراهم آورده است.

علاوه بر این، پوشش هایی مایع به شکل لاک طراحی شده است که روی طلا را با آن پوشش می­دهند. این کار از برخورد طلا با پوست جلوگیری کرده و یکی از ساده‌­ترین و بهترین راهکارها به شمار می­رود.

همچنین بهتر است محصول را دائماً تمیز کرده و پردازش نمایید تا از حضور لایه جرم و اکسیداسیون روی آن خودداری شود. این رسوبات در طولانی مدت حتی می­توانند پوست های فاقد آلرژی را نیز دچار حساسیت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *